Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Madordning

Svalen har fuld madordning. 

Kl. 9 er der formiddagsmad på stuerne, og kl. 11 spiser alle frokost sammen på deres stuer. Kl. 14 er der et eftermidddagsmåltid, som Stjernestuen/Månestuen spiser, efterhånden som børnene vågner. Solstuen/Regnbuestuen spiser gerne sammen udenfor om eftermiddagen forår, sommer og efterår. Vi holder café fra ca. 14-14.30, hvor børnene kommer og spiser under vores overdækning på tværs af stuerne, efterhånden som de bliver sultne. Caféen på tværs af stuerne gør, at man ikke nødvendigvis skal bryde op fra den legekammerat, man er engageret i, men kan vælge at spise sammen for derefter at vende tilbage til legen. Der er en fast voksen, der holder øje med, at alle børn er blevet kaldt hen til spisning.

Børnene på Solstuen/Regnbuestuen har selv en madpakke med med mad til formiddag og eftermiddag. Personalet hjælper børnene med at gemme mad til senere på dagen. Vi anbefaler, at børnene har noget brød med, f.eks. rugbrød, boller eller andet mættende samt frugt/grønt. En snack er også fint, dog ikke slik eller lignende. Vi drikker vand til alle måltider, og børnene har egen drikkedunk med, som personalet hjælper med at fylde op efter behov.

Vores køkkenleder sikrer en meget varieret kost, som følger alle forskrifter fra Sundhedsstyrelsen. Maden varierer mellem varme retter med og uden kød, supper og grød samt rugbrød og følger årstiderne mht. brug af råvarer. Vi har i 2022 fået nyt drivhus som erstatning for det gamle og udtjente, og vi glæder os til igen at dyrke egne grøntsager som f.eks. tomater og agurker, og til at inddrage børnene og give dem en forståelse for, hvor noget af vores kost kommer fra. Menuerne bliver lagt på Aula, så I som forældre kan følge med og tale om maden med jeres børn.

Vi ser mad som en stor sanseoplevelse, og derfor bliver vores måltider ofte ledsaget af "dufteskåle" med krydderurter, som er anvendt i maden eller grøntsager, som man kan mærke og kigge på. Vores køkken er placeret midt i huset, og derfor er dufte og snakke om maden en integreret del af vores hverdag.